کارگاه آموزشی
آشنایی کار با دستگاه الکتروشوک و نحوه استفاده از pacemaker پوستی
واحد آموزش بیمارستان سوم شعبان دماوند
در این کلاس آموزشی در مورد نحوه استفاده از دستگاه شوک و انواع شوکهای قلبی مطالبی ارائه گردید و نحوه کاربرد الکتروشوک و انواع شوک در آریتمی های مختلف مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
کارگاه آموزشی آشنایی کار با دستگاه الکتروشوک و نحوه استفاده از pacemaker پوستی
بنا به گزارش روابط عمومی بیمارستان سوم شعبان کارگاه آموزشی آشنایی کار با دستگاه الکتروشوک و نحوه استفاده از pacemaker پوستی به همت واحد آموزش بیمارستان در سالن آمفی تئاتر مرکز جهت آموزش کارکنان پرستاری و مامایی برگزار شد .
اهمیت و نقش آشنایی با تجهیزات پزشکی و آشنایی کامل پرسنل درمانی در خصوص نحوه کار با آنها با هدف حفظ جان بیماران و کاربران بر همگان روشن و واضح می باشد, لذا در راستای تجدید اطلاعات , انتقال آخرین دستورالعملهای مرتبط و ارتقای سطح آگاهی پرسنل بیمارستان کارگاه یک روزه برگزار گردید.
در این کلاس آموزشی در مورد نحوه استفاده از دستگاه شوک و انواع شوکهای قلبی مطالبی ارائه گردید و نحوه کاربرد الکتروشوک و انواع شوک در آریتمی های مختلف مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. در ادامه با شبیه ساز قلبی انواع آریتمی ها به آموزش گیرندگان نمایش داده شد و فرد به فرد در موقعیت انجام کار قرار گرفتند و به سوالات به صورت عملی پاسخ دادند.
در این کارگاه پس از آموزش عملی دستگاه الکتروشوک، شرکت کنندگان به کار با دستگاه پرداختند. کارگاه دارای استانداردهای مطلوب بوده که پس از بررسی های بعمل آمده از شرکت کنندگان، میزان اثربخشی اولین کارگاه مثبت ارزیابی شد.لازم بذکر است به نظر می رسد با آموزش کارگاهی و عملی می توان از خرابی دستگاهها جلوگیری کرده و استفاده از کلیه ی جزئیات دستگاه به خدمت رسانی هرچه بهتر و مؤثرتر بیماران منجر شود.
مجری این طرح آموزشی را خانم ناهید فولادی، کارشناس ارشد پرستاری و سوپروایزر آموزشی بیمارستان بر عهده داشتند.
دستگاه الکتروشوک برای اعمال یک شوک الکتریکی قوی به بیمارانی که قلب آنها به هر دلیل از کار باز ایستاده است به کار میرود. شوک الکتریکی اعمال شده به قلب در برخی موارد باعث بازگشت ریتم قلبی به حالت اولیه میشود.
عامه ی مردم تصور میکنند شوک الکتریکی به قلبی که از حرکت ایستاده است، انرژی کار کردن میدهد؛ دستگاه الکتروشوک یکباره جریان الکتریکی را با انرژی بسیار زیاد به عضله ی قلب وارد میکند. این انرژی به قدری است که در یک لحظه تمام سلولهای میوکاردی را در حالت دپلاریزه قرار میدهد. در نتیجه با سرکوب کردن لحظه ای تمام کانونهای اضافی، به ضربان ساز قلب اجازه میدهد تا فعالیت عادی خود را از سر بگیرد.
نظر