جلسه معاونت درمان
برگزاری اولین جلسه رؤسای بیمارستانهای غیر آموزشی مراکز تابعه
اولین جلسه رؤسا و مدیران بیمارستانهای غیر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به منظور هم افزایی و استفاده از تجارب بررسی مشکلات و موانع در راستای خدمت رسانی بهتر و با حضور آقای دکتر رحمانی, معاون محترم درمان دانشگاه , دکتر رضائی , مشاور محترم اجرایی معاون درمان

اولین جلسه رؤسا و مدیران بیمارستانهای غیر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به منظور هم افزایی و استفاده از تجارب بررسی مشکلات و موانع در راستای خدمت رسانی بهتر و با حضور آقای دکتررحمانی, معاون محترم درمان دانشگاه , دکتر رضائی , مشاور محترم اجرایی معاون درمان ودکتر جنتی و دکتر فرجی از مدیران معاونت درمان ورؤسا و مدیران بیمارستانهای دولتی و غیر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاریخ 26/1/95 و به میزبانی بیمارستان سوم شعبان دماوند برگزار گردید.
با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان "سال اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل "و در راستای اجرای پیشنهاد همکاران گرانقدر مراکز تابعه مبنی بر برگزاری جلسات فصلی به جهت افزایش همگرایی و هم افزایی تجارب مدیران و رؤسای بیمارستانهای درمانی دانشگاه و بهروری و تصاعد ضریب خدمت رسانی اولین جلسه در سال 1395 در بیمارستان سوم شعبان دماوند برگزار گردید.
ابتدا دكتر مسلمی فرد ( رئیس بیمارستان سوم شعبان) ضمن خير مقدم به مهمانان درباره نکات مثبت نظام سلامت و چالشهای پیش رو و فرصتها و ابهامات مطرح در این زمینه از جمله مواردی چون جلب مشارکت حداکثری متخصصین مطالبی را مطرح فرمودند.در ادامه جناب آقای دکتر رضایی راهکارها و تبادل نظر با اعضای حاضر در این زمینه پرداختند و به بیان مسائل و مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان پرداختو رهنمودهایی در این زمینه ارائه نمودند .
در این جلسه رؤسای بیمارستانها به مسائل ذیل به بحث و گفتگو پرداختند:
1-بیمارستانهای درمانی در شرایط سخت خدمات خوبی را انجام می دهند و مشکلات عدیده ای دارند برای ارتقاء بحث بیمارستانهای درمانی باید مشارکت قوی داشته باشیم و سیستماتیک عمل نماییم تا بتوانیم در سیستم درمانی موفق باشیم و کمیته های تخصصی از زیر مجموعه درمان از مدیران خود تشکیل شود و با همفکری و برنامه ریزی منسجم در زمان مقرر با مجموعه معاونت درمان فرآیندها را تعریف کنیم.
2- زنجیره خدمان در بیمارستانها نیاز به حمایت از حوزه معاونت درمان و معاونت توسعه دارد. مراکز درمانی بر چند محور استوار است این محورها شامل منابع اقتصادی، فضای فیزیکی ، منابع انسانی است که باید توجه ویژه به آنها داشت در غیر اینصورت ممکن است بیمارستانها با آسیب جدی مواجه گردند. بیمارستان ها با کمبود نیرو در رسته های مختلف خدمات و درمانی از جمله پزشک و پرستار و خدمات مواجه می باشند که در خصوص پزشکان متخصص با کمبود نیرو در برخی رشته های تخصصی علی الخصوص طب اورژانس ، قلب و عروق، رادیولوژی، ارتوپدی و جراحی مغز و اعصاب و ...روبروست.
لذا پیشنهاد برداشته شدن ممنوعیت اختصاص پزشکان متخصص، طرحی، حداقل به بیمارستانهای حاشیه تهران، درخواست می شود.
در مورد سایر کادر درمان ، با توجه به گسترش کمی و کیفی مراکز و نیز پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت و افزایش چشمگیر مراجعان این مرکز با کمبود نیروی درمانی بویژه پرستار و... روبروست. که تقاضای دریافت مجوز جذب نیرو دارد.
در زمینه کادر پشتیبانی نیز بویژه در حوزه خدمات تعداد نیروهای در اختیار با انتظار ارائه خدمات شایسته تناسبی ندارند و هم اکنون برخی از مراکز تابعه از نیروهای قبل بصورت قرارداد ساعتی استفاده می کنند که پیشنهاد شد نسبت به تبدیل وضعیت آنها اقدام اساسی صورت گیرد.
3-مراکز تابعه علی رغم تلاشهای فراوان برای تأمین و روز آمد سازی تجهیزات مورد نیاز متأسفانه مهمترین نیازهای تجهیزاتی مرکز که تأمین آنها نقش مهمی در ارتقاء کیفیت خدمات تشخیصی و درمانی خواهد داشت ، را نتوانستند مهیا نمایند و کلیه مراکز نیازمند تجهیزات ضروری هستند که می باید مساعدت لازم در این زمینه صورت گیرد.
4-از نظر اهمیت و توجهبین بیمارستانهای درمانی و آموزشی مراکز تابعه فاصله معنادارمی باشد و ابلاغ روسا بیمارستانهای غیر آموزشی از طریق رئیس شبکه بهداشت صورت می گیرد و پیشنهاد می شود این ابلاغ از طریق رئیس دانشگاه و یا معاونت درمان صورت گیرد.
5-نیروهای تخصصی در بیمارستانهای درمانی ثبات نداشته و چون درآمد پزشکان در اینگونه بیمارستانها پایین می باشد ماندگاری این نیروها در این مراکز هم کمتر می باشد
6- تأمین نیروهایی همچون بهداشت حرفه ای و ابلاغ چارت مصوب بیمارستانها جهت تنظیم نیروها .
7-آموزش تخصصی نیروهای انسانی بیمارستان های درمانی در حوزههای مختلف .
دکتر رحمانی ، معاون محترم درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این جلسه، با تشکر از روسا و مدیران بیمارستانهای درمانی دانشگاه، فرمودند در حد توان به مسائل بهداشت و درمان بیمارستانها رسیدگی نموده و آنرا به حد انتظار برساند. در خصوص مسائل و مشکلات حوزه بهداشت و درمان گفت و گو کرد و در جریان نحوه ارائه خدمات درمانی مراکز قرار گرفت.و از کلیه مراکز خواستار این شدند که تعامل خوبی بین بیمارستانها و شبکه بهداشت و درمان برقرار گردد تا بتوانند از امکانات شبکه بهداشت استفاده نمایند و همچنین گزارش عملکرد مراکز و آمار خدماتی که ارائه می دهند را به مراکز موثر دیگر از نمایندگان مجلس و فرمانداری و استانداری و ... ارائه دهند .
.در ادامه معاون محترم درمان نیز با اشاره به اهمیت بیمارستان ها و نگاه مثبت و ارزشمند دانشگاه و فرصت کم نظیر برای ارائه خدمات هر چه مطلوبتر در حوزه سلامت را تبیین نمودند .
و از مراکز تابعه خواستار برنامه ریزی منظم برای رسیدن به اهداف مرکز شد و مسلما در برنامه ریزی باید مواردی از قیبل امور اورژانسی طبق زمانبندی الویت بندی داشته باشند و مسوولین واحدها طبق این برنامه ریزی گزارش اموری را که انجام می دهند را به مدیران و مراکز به معاونت درمان نیز گزارش دهند.
دکتر رحمانی در ادامه فرمودند: درخصوص برخی نیازهای ضروری تجهیزاتی بیمارستان نظر به سیاستهای وزارت متبوع مبنی بر توانمندسازی بیمارستانهای حاشیه تهران به منظور جلوگیری از سر ریز شدن بار اضافی به شهر تهران نیازهای مراکز طی نامه ای به این معاونت ارسال گردد و بعد در معاونت غذا و دارو مورد بررسی قرار می گیرد و این معاونت همکاریهای لازم در جهت تآمین تجهیزات خواهد داشت.
همچنین آقای دکتر رحمانی فرمودند بیمارستانهای غیر آموزشی فعالیتهای پژوهشی داشته باشند می توانند با معاونت پژوهشی و واحد R&D و همچنین در 8 محور طرح تحول سلامت در جهت ارتقاء حوزه سلامت طرح پژوهشی تعیین نمایند و همکاریهای لازم با معاونت های مذکور را داشته باشند.
در ادامه جلسه ایشان ضمن ارائه راهکارهای لازم در خصوص نظرات مطرح شده در جلسه توسط روسای بیمارستان و مدیران از ایشان خواست که این جلسه ادامه داشته باشند و با تعیین یک دبیر در فواصل منظم با دستور جلسه مشخص و گزارش پیگیری مصوبات به رئیس محترم دانشگاه در مسیر خدمت رسانی به مردم عزیز تلاش نماید.
لازم بذکر است در این نشست دکتر نورالهی، رئیس بیمارستان شهید مفتح ورامین- دکتر نیک فر، رئیس بیمارستان شهدای پاکدشت- دکتر وزیریان، رئیس بیمارستان امام خمینی فیروز کوه به –دکتر مجیدی فر، رئیس بیمارستان زعیم پاکدشت بهمراه آقای کریم خانی ، مدیر بیمارستان سوم شعبان دماوند- خانم دکتر جعفری، معاون درمان بیمارستان سوم شعبان دماوند- آقای حکیمیان، مدیر بیمارستان حضرت فاطمه(س)- آقای محمدی، مدیر بیمارستان شهدای گمنام –آقای غفاری، مدیر بیمارستان امام خمینی فیروزکوه- آقای اردستانی، رئیس امور اداری بیمارستان شهدای گمنام حضور داشتند.